Integra Bouwadvies

Over Melvin van der Kamp

Over Melvin van der Kamp

Melvin van der Kamp: ‘Brandveiligheid, bouwfysica en energieadvisering spreken mij aan door de afwisseling van werkzaamheden. Ik houd ervan de puzzel van wetgeving en mogelijkheden op deze terreinen in te passen aan de wensen van de klant. Na 12 jaar ervaring opgedaan te hebben op het gebied van bouwkundige advisering is mijn rugzak goed gevuld met kennis en ervaring. Hoewel ik binnen mijn functie als adviseur bijgedragen heb aan de realisatie van mooie projecten en voldoende uitdaging had heb ik ervoor gekozen om het roer om te gooien. Door alle opgedane ervaringen te bundelen ga ik op eigen kracht integraal bouwadvies bieden waarbij ik het overzicht behoud op de verschillende aspecten binnen een bouwproject.’

Melvin van der Kamp beschikt over brede ervaring op de diverse gebieden binnen de bouwkunde.

Na afronding van de HBO Bouwkunde opleiding aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden is hij gestart als bouwkundig tekenaar bij architectenbureau Abel-Eisma-Glas. Daar heeft hij ervaring opgedaan met het ontwerpen, uitwerken en verzorgen van bouwvergunningstukken voor hoofdzakelijk gezondheidszorg-, kantoor- en woonfuncties. Bij het opstellen van bouwvergunningsstukken is naast het verzorgen van tekenwerk de interesse ontstaan in de bouwfysica en brandveiligheid.

Vervolgens is Melvin zeven jaar in de functie van projectleider bouwfysica werkzaam geweest bij raadgevend ingenieursbureau SchreuderGroep (later Technion Adviseurs), een middelgroot ingenieursbureau gespecialiseerd in installatietechniek. Hier heeft hij werkzaamheden uitgevoerd over de gehele breedte van de bouwfysica zoals onder andere het uitvoeren van bouwfysische berekeningen, installatietechnische berekeningen, klimaatonderzoeken, geluidonderzoeken, passief bouwen, EPA-advisering (woningbouw en utiliteit) en brandveiligheidsadvisering. Hier is de interesse in brandveiligheidsadvisering verder gegroeid en is Melvin zich hierin gaan specialiseren.

Om de brandveiligheidsadvisering naar een hoger niveau te tillen heeft Melvin in 2016 de overstap gemaakt naar Antea Group, een groot internationaal ingenieurs- en adviesbureau. Hier is hij werkzaam geweest bij adviesgroep SAVE in de functie van adviseur/projectleider brandveiligheid. Brandveiligheidsadvisering, en met name gelijkwaardige brandveiligheid, behoorden daar tot de dagelijkse werkzaamheden. Binnen adviesgroep SAVE was Melvin verantwoordelijk voor het opstellen van brandveiligheidsconcepten voor hoofdzakelijk de utiliteitsbouw en industrie. Veelal was de standaard regelgeving omtrent de brandveiligheid ontoereikend en was maatwerk binnen het kader van brandveiligheid vereist om daarmee het specifieke gebruik van het bouwwerk mogelijk te maken.

Close Panel